människans behov av Gud.

image72 "Bevisa att Gud finns.."

I Bibeln står det att Gud skapade jorden, havet, himlarna människan och allt i detta, och Han såg att allt var gott.

Att allt var gott - Gud skapade allt till att vara gott, enligt Hans vilja. Han skapade allt i kärlek, glädje, harmoni och allt som har med godhet att göra. Hans vilja var att människorna skulle älska varandra och leva i kärlek, god gemenskap,glädje och i välsignelse.  Han vill att de ska låta Honom leda dem genom livet, för att Han vet alltid vad som är bäst för varje person, Han känner var och en på djupet. Detta vill Han, för att Han älskar människan. Och för att Han älskar människan så vill Han ge henne en fri vilja att välja vilken väg de ska gå, Guds väg, eller sin egen väg. Gud vill inte styra människan som en robot. Han skulle kunna göra oss till sina slavar om Han ville, men Han älskar oss så mycket så Han ger oss en egen, fri vilja.

När människan väljer att gå sin egen väg, tror att hon klarar sig själv, utan någon som leder henne, så blir hon stolt.
Stoltheten leder till egoism, och egoism leder till orättvisa. Orättvisa kan leda till svält, fattigdom, sjukdom och död.
Därför är världen ond. Inte på grund av Gud, för att "Han inte gör något", utan på grund av människan som försöker sköta Guds uppgift: Att uppfylla våra liv med evig lycka.
Förstå att Gud är större än oss. Han känner oss bättre än vad vi känner oss själva, Han vet, Han har gjort allt. Därför vet Han vad vi behöver, vad vi längtar efter och vad som ger oss evig lycka. Och allt detta vill Han GE oss!

GUD skapade oss för att Han ville ha en familj, Han är vår fader. En god fader vill alltid sina barn deras bästa, och Han älskar dom mer än något annat. Han vill ge dem allt dom behöver och allt dom önskar sig, om Han vet att det är bra för dom. HAN ÄLSKAR DOM. Barnen behöver inte göra annat än att TA EMOT kärleken & gåvorna av sin far. Men vill de inte ta emot det, vill de gå sin egen väg, så kommer inte fadern tvinga dom ta emot allt det HAN vill ge dom, för att Han är så oändligt god.

Förstå
att människan klarar sig inte utan Gud. Eftersom det är tänkt, planerat och skapat för att Gud ska försörja oss, Gud ska leda oss, ja, Gud ska forma våra liv. För att Han känner oss mer än vi själva, för att Han har skapat oss, Han vet hur Han gör våra liv ofattbart underbart. Ja, Gud är så stor och har så stora planer för oss att vi aldrig kommer förstå det så länge vi lever på jorden. HAN ÄR GOD, världen är ond.

Skulle kunna skriva 300 sidor till, men jag gör det en annan dag :)))
/ Natalie!






Kommentarer
Postat av: Emelie N.

HEJA NATTA!!

2007-11-25 @ 20:37:32
URL: http://emelienaslund.blogg.se
Postat av: Carro

Mkt bra skrivet!

2007-11-27 @ 14:23:11
URL: http://carroblomm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0