Guds syfte

image27 Gud skapade människan till sin avbild och med samma rättigheter. Han gav oss en fri vilja att kunna välja mellan gott och ont, människan valde ont.
När människan började skapa med sina egna idéer och tankar skapades också orättvisan och hatet. Anledningen till att det idag finns så mycket svält, krig, orättvisa och sjukdom i världen beror inte på Gud, det beror på människans val, valet att göra det onda. Det beror inte heller på att ?Gud inte gör något?, utan att inte människan gör något. Vi är skyldiga till att hjälpa varandra, vara rättvisa mot varandra och ta hand om varandra. Vi är alla syskon, vi bor på samma planet och lever för samma mening. Vad gör det för nytta om du skadar din syster eller broder?

Gud är vår Fader, vi är hans barn, vi är alltså en familj. Det spelar ingen roll vilken hudfärg man har, vilket land man kommer ifrån, vilket språk man talar eller vem man är, vi är ändå ett. Alla är precis lika viktiga, ingen är bättre eller sämre än någon annan.

Varför skada någon annan när du inte tjänar något på det?

Men det finns hopp?
Tiden är ännu inte ute, alltså så finns det fortfarande hopp. Människan bär också gott, det måste vi använda. Ingen är för ung eller gammal för att göra en skillnad, det handlar om hjärtats vilja. Vill du, så kan du, kan du så gör du, gör du så blir det skillnad.

Bestäm dig för att leva efter Guds syfte, idag!

/ Natalie Bengtsson

torsdag

image26

torsdag är kommen, kärlek triumfeeerar, kom låt oss skynda till betlehem! nemen,tja! kom exakt nyss hem från skolan. nejdå, har ätit och lite sånt med. gott.. potatis,kött och sallad. deeet gillar jag;) gemenskapsdag imorgon med hela högstadiet, jätte kul. noooot! palla.

orkar inte skriva,
var välsignad;)
YO / natalie

thoughts

bra dag, säger jag till att börja med.
sitter här och känner hösten, nu är den verkligen kommen gott folk. kyligt i luften och strålande sol, rätt skön känsla ändå.

satte precis på lite indisk musik, längtar nu alltså. men det är typ "bara" 26 veckor kvar, helt otroligt. och tiden går ju så hemskt fort! det är så fantastiskt hur Gud verkligen hört vår bön, och verkligen svarat oss med sådana välsignelser så högt över våra förväntningar. Han är en god Gud må jag säga! det är välsignat att vandra hans väg.

har lite ont i axlarna idag, men jag ska bli helad alltså! tack och lov för det! står i tro!

/ natalie






image25

tisdagströtthet

någon känner sig trött...

image22

tisdag eftermiddag, är redan trött alltså, bara början av veckan än. men det är lugnt! ska lägga mig i tid ikväll..
min dag: (för den som är intresserad) skoldagen började med 1,5 timmas spanska och jag var pigg, vilket är ett mirakel. jag förstod t.o.m. vad vi gjorde. berömmer mig själv <3 efter spanskan var det historia-time med den nya läraren Jakob BLIXT, blixten sixten! historia är rätt intressant om man tänker. ja, och sen var det lunch, sen sluta vi. värsta softdagen, det gillar vi!
stack in till stan med judith. så vi fixa matkuponger och sånt hos pappa, gick till thaishopen och köpte 3 feta örhängen, hah. sen stack vi till claras café och åt tacotallrik, kallt! : / men yeah! sen satte vi oss nere vid tågstationen och ja, vad gjorde vi. snacka, träffa isac och emma, sen gick vi till kulturskolan för att få tid till lektioner, bra!

känner ett starkt behov av en promenad, men är så sjukt trött! men du, det är lugnt alltså! haha! nemen,
måste verkligen UT!

ta hand om er kära ni, eller nått.
woo / natalie!






070827 - monday afternoon

Mitt hjärta fylls av glädje när jag tänker på Dina verk..

image21

Dagarna går och Guds ord består, det vill jag lova.
Tack och lov att det Gud en gång sa, säger han fortfarande. Han har skapat ett förbund och bryter aldrig sitt löfte, tack. Jag håller mig till det Gud lovat, vad som än händer och vad det än kostar. Men det kommer så mycket motgångar, så mycket motvind, men jag står fast, för Gud är min klippa. Det är inte Gud som går min väg, utan jag som går Guds väg. Han har redan skapat min väg, mitt liv. För mig är det bara att gå den, det är inte svårt. Okej, det är svårt, väldigt tufft, men,Gud skapade inte vägen för att jag skulle stanna och vända om. Nej, han skapade den för att han vill att jag ska gå hela vägen.

Jag har det inom mig, jag har det kärt. Det ingen annan kan se, det ingen annan vet, det finns så djupt inom mig. Det är så dyrbart och så vackert att ingenting kan ersätta det. Jag tror på det, jag hoppas på det och jag älskar det. Det finns så djupt bevarat inom mig, det har slått rot och det växer. Jag ser det inom mig. Eftersom det ligger så djupt bevarat kan ingen ta det ifrån mig. Jag har ett fokus, ett mål att nå och en väg att gå. Jag tror, jag hoppas och jag vet, för genom Gud kan under ske!
min dröm.

tro,hopp och kärlek / natalie



sunday, 26 augusti...

jag vill kämpa, in till det sista.
vad det än vill kosta..

image20

Gamla tankar kommer tillbaka, var det bättre då? Men nej, förändring sker. Det tackar jag Gud för! Men visst, vissa saker var annorlunda förr, väldigt annorlunda. Vet inte om det kändes som att jag faktiskt var påväg då. Men nej, det tror jag inte. Det har hänt så mycket, Gud har gjort så mycket, ändå så verkar endel områden stå still. Men jag tror att Gud håller på att verka i det osynliga just nu, jag märker det inte. Jag vill inte ge upp, jag vill kämpa in till det sista, hur mycket det än kommer att kosta! Det kanske verkar hopplöst nu, men jag vet att Gud har planerat mitt liv och har allting under säker kontroll. Vissa delar i livet rör sig synligt framåt, vissa osynligt, men det är på väg till att bli synligt. Jag ber, jag tror, jag hoppas och jag älskar. För jag har en dröm, en djup längtan efter det Gud har planerat. Och jag vet att Gud vill se mig gå i mål, inte stanna och vända om. Nej, det hade kännts så fel!

Men.. det finns så mycket annat i livet att tänka på.
Det är inget problem om jag gör det till ett..

"Tack Gud att Du omsluter mig och håller mig i Din hand!"
/ natalie

tisdag, 21 augusti!

image19

det kallar jag bra!

TJA,
alltså oj..
sista dagen på sommarlovet! skönt alltså..
ska bli äckligt skönt att börja skolan igen. värsta.. WOW! GUD HAR NÅGOT STORT ALLTSÅ, det kan inte bli bättre, erkänn! idag ska jag söka Gud inför hösten. wooo! lite skit att min hals är paj alltså, klarar inte av det. I just want to siiiiiing! wooo! haha! men jag sjunger inom mej. sjunger och dansar, haha!

fantastiskt,
Gud är konstigt bra alltså! ofattbart,
inte äckligt bra! HAHA, jag<3
nej jag skojar, :) Gud <3
vet inte vad jag gör..
"Men så länge hon gör det, så gör jag det.."
eller nått..
"..men jag är ingen ängel, det var inte därför som jag sa det.."
HAHA, fulast <'3

HA DE GÖTT sooom kött,
/ naaaaaatt



måndag den tjugonde!

jag blundar,ser ingenting,och låter Dig skapa vad jag ser när jag öppnar ögonen igen.

image18

hallo,
sitter här, lyssnar på selah och känner tröttheten stiga till snart max. är väldans trött alltså! gick upp typ 11:20, skulle till ryhov för röntgen och ultraljud. okey, 11:20 är rätt sent, men var uppe till in på natten. för övrigt, läkarbesöket gick bra. hoppas starkt på att det är påväg åt det bättre iallafall. så skönt det är att ha någon som tänker på en hela tiden, tack Gud, Du ser mig alltid.

och nu är biljetten till Hillsong UNITED beställd. 19 september kl. 20:00 alltså. helt fantastiskt! så nu är det bara skjuts jag behöver. tror på att Gud fixar det också! annars blir det tåg som gäller, för dit SKA jag!

och skolan börjar på onsdag, två dagar kvar. nej, en! det kommer bli great ! kul att träffa alla igen och komma igång med rutinerna. och så är det ju såklart Jesus & jag, VARJE DAG! det gillar vi!

nej, måste sova alltså! helt äckligt trött är jag!
sov gott, dröm sött och resten!
be blessed! / natalie



070816 - torsdag, alltid! NOOT!

image16

TJA!
dagarna går och min blogg består,
har dock inte skrivit på ett antal dagar.
hoppas starkt på att du förlåter mej, du trogne läsare(:

förstår att det är otroligt FASCINERANDE att läsa
vad som händer i mina dagar. du: "mm, NOOOT! :)"

YES, idag.. vad händer idag!?
JO! ehm.. vet inte! men JA, imorn ska jag nog typ, chilla lite.. me Juddan & Jontish. Det blir GREJT, sen.. på lördag. Blir de kanske samma sak ja! Söndag, KYRKAN! amen säger vi där! (JAG).. mhm,
måndag, 13:00, röntga och ta ultraljud på ryhov. (TACK GUD för bönesvar!) hm (fick tid fort) YES! Gud är alltid god!
på ONSDAG börjar skolan, det blir lätt fett chill! YO!
nemen, =) ha en helbraaa dag!
TÄNK PÅ MEJ,(nooot) / natalie!


RSS 2.0